Over ons

Wij, Gerard Blok en Agnes Hovinga, reizen allebei graag en veel. Meestal kampeerden we, omdat we dan makkelijk konden trekken. We zoeken vaak de bergachtige streken op. Alpen, Pyreneeen, Lake District in Engeland, Jotunheimen in Noorwegen, Kaukasus (Georgie), Albanese Alpen, Nepal, Iran, Marokko e.a. en verkennen deze gebieden zo rustig mogelijk. Ook met de kinderen hebben we altijd veel gereisd en gewandeld. Ze raakten er snel aan gewend en zijn echte globetrotters geworden. Sinds hun studies anthropologie en psychologie reizen ze de hele wereld rond.

Vanaf 1994 verhuren we appartementen. Eerst bij het Ledromeer in Noord-Italië waar we begonnen met onze verbouwde boerderij met 3 appartementen en we daarnaast ook appartementen verhuurden voor Italianen. In 2003 is het huis La Pique gebouwd en hebben we het huis en de tuin steeds verder ontwikkeld tot een domaine. De laatste jaren is dit onze plek geworden en met de 2 appartementen Les Capucines in het dorp, kunnen we alle gasten aandacht geven. 

Informatie

Klimaat - Het gebied rond Châtillon heeft in voorjaar, zomer en herfst een zacht tot zeer warm klimaat. In de winter kan het er vriezen en op het terrein van La Pique kan dan sneeuw liggen. Gedurende het gehele jaar valt er regelmatig neerslag, hoewel juni, juli en augustus ook heel droog kunnen zijn. Na een regenbui kan het terrein even modderig worden. Wij raden daarom aan altijd goede schoenen/laarsjes voor de kinderen mee te nemen. Waterschoentjes zijn heel geschikt voor kinderen om in de rivier te spelen.

Bereik - In het huis is er nauwelijks of geen ontvangst. Op het terras en in de tuin is de ontvangst redelijk.

Zwembad - In de periode mei - half september (afhankelijk van het weer) is het zwembad bij  La Pique open.

Fietsen - Bij La Pique staan enkele eenvoudige mountainbikes voor algemeen gebruik, bijvoorbeeld om boodschappen te doen in Châtillon.

Reglement

Klimaat - Het gebied rond Châtillon heeft in voorjaar, zomer en herfst een zacht tot zeer warm klimaat. In de winter kan het er vriezen en op het terrein van La Pique kan dan sneeuw liggen. Gedurende het gehele jaar valt er regelmatig neerslag, hoewel juni, juli en augustus ook heel droog kunnen zijn. Na een regenbui kan het terrein even modderig worden. Wij raden daarom aan altijd goede schoenen/laarsjes voor de kinderen mee te nemen. Waterschoentjes zijn heel geschikt voor kinderen om in de rivier te spelen.

Vuur I.v.m. de lange droge periodes in de zomertijd is het van april t/m september ten strengste verboden open vuren te maken. Een barbeque valt daar meestal niet onder en de aanwezige barbeques kun je dus gebruiken. Wil je buiten de zomerperiode om een houtvuur maken dan kan dat achteraan het terrein bij de vuurplaats. Je kunt hout sprokkelen bij de rivieroever.

Eigen terrein en buren - Sinds wij de oude schuur gekocht hebben, zomer 1998, hebben wij een goede relatie opgebouwd met onze buren, de familie Borel. Deze verstandhouding willen wij graag zo houden en wij hopen dat jullie als gasten daaraan wilt meewerken. Onze buren zijn landbouwers m.a.w. hun grond is heilig voor hen. Wanneer er gewassen op hun grond staan willen zij dat er niemand op hun grond komt; elke verstoring of vernietiging tast hen in hun beurs aan. Blijf dus altijd op het weggetje naar La Pique en ons eigen terrein ! - (vòòr het huis tot aan de rivier)

Bereik - In het huis is er nauwelijks of geen ontvangst. Op het terras en in de tuin is de ontvangst redelijk.

Huisdieren - Houd honden goed onder controle i.v.m. het wild en overlast voor de buren. Ruim eventuele uitwerpselen van jouw hond op het terrein op. Honden mogen niet op de bedden slapen en blijven s’nachts graag beneden. Honden zijn niet toegestaan bij het zwembad.

Wild - Bij de rivier en in de velden en bossen rond La Pique komen vrij veel dieren voor. Een enkele keer kun je een vosje, reeën of everzwijnen in de landerijen aan de oostkant van La Pique zien. Loop nooit zomaar naar wilde zwijnen toe maar blijf op afstand. Beversporen zijn te zien bij de rivieroevers.

Afval - Neem je eigen afval zoveel mogelijk mee naar de afvalcontainers in Châtillon. Rij naar Châtillon en 100 meter na de brug kun je rechtsaf. (route Col de Menée). Na ongeveer 50 meter staan bij de parkeerplaats aan de linkerkant van de weg verschillende containers, ook o.a. voor flessen.

Watervoorziening - La Pique heeft een eigen waterput. Via onderaardse stroompjes wordt de waterput gevuld en vanaf 8 tot 14 meter diepte staat er water in de put. Dit water wordt opgepompt en komt via een UV lamp in het huis. Verspil dus geen water door overmatig gebruik! Het water is drinkbaar.

Beerput en reinigingsmiddelen - Gebruik zoveel mogelijk biologisch afbreekbare reinigingsmiddelen. La Pique heeft namelijk een eigen beerput die alleen blijft werken wanneer de afvalstoffen biologisch afbreekbaar zijn.

Wasmachine - De wasmachines zijn voor algemeen gebruik. Doe niet te veel en ook niet te weinig was per wasbeurt; 5 kilo is het maximum.

TV - In de 4 huizen en ook in Méditerranée, staat een tv waarmee je o.a. alle normale Nederlandse kanalen kunt ontvangen. Bij elke tv ligt een gebruiksaanwijzing in de bijbehorende plastic infomap. Lees die eerst. Nadat de tv is aangezet kun je verder met een afstandsbediening de TV bedienen. Gebruik de afstandsbediening alleen voor de zenderwisseling e.d. en gebruik in geen geval het programmeergedeelte!

Elektriciteit - Elk huis heeft een eigen meter, in de trapkast, waar je het elektriciteitsverbruik kunt aflezen. De prijs per kilowatt uur is € 0,25. Bij normaal gebruik moet je rekenen op €7 à €10 per week. Alleen bij gebruik van de vloerverwarming of veelvuldig gebruik van de keukenapparatuur (oven, magnetron) kan het aanmerkelijk meer worden. Wanneer wij zelf niet bij La Pique zijn zal de beheerder jouw verbruik, aan het eind van je vakantieperiode, met je afrekenen.

Verwarming - In alle 4 huizen is elektrische verwarming. De 3 grote appartementen hebben in de woonkamer/keuken vloerverwarming. In de andere kamers, en in Rose 2, zijn elektrische radiatoren. Het instellen van de vloerverwarming: In de 3 grote appartementen regelt een thermostaat de vloerverwarming.Je kunt het beste de thermostaat op 2 of 2,5 zetten, dat is ongeveer 20 à 21 graden, en dan zo laten staan. Waarschijnlijk staat de thermostaat daar al op. Het duurt namelijk enkele uren (4/5) voordat de tegelvloer warm gaat worden en daarom is het wenselijk niet teveel aan de thermostaat te draaien. Wanneer je bijvoorbeeld `s morgens de verwarming aanzet is het pas na enkele uren behaaglijk warm. Wanneer je `s avonds de houtkachel gebruikt kun je de vloerverwarming gewoon aan laten staan. Bij voldoende warmte gaat de vloerverwarming vanzelf uit. Omdat de warmte in de kamer blijft hangen zal de vloerverwarming pas om 5 uur `s morgens weer aangaan en heb je daarna een warme kamer. Bij normaal gebruik, stand 2 1/2 moet je rekenen op € 20 à € 30 elektriciteitskosten per week. Dit is uiteraard afhankelijk van de buitentemperatuur. Hiernaast staan in de 3 grote appartementen houtkachels. Het hout hiervoor kun je eventueel in de rivierbedding of achter het huis sprokkelen. Gebruik zoveel mogelijk goed droog hout.

Verwarming Méditerranée - Méditerranée heeft een kleine elektrische radiator. 

Zwembad - In de periode mei - half september (afhankelijk van het weer) is het zwembad bij het huis open. Iedereen die er gebruik van maakt is zelf verantwoordelijk. Ouders met (kleine) kinderen moeten zelf toezicht houden.

Fietsen - Bij La Pique staan enkele eenvoudige mountainbikes voor algemeen gebruik, bijvoorbeeld om boodschappen te doen in Châtillon. Mocht er tijdens het gebruik een defect ontstaan dan gaan we ervan uit dat de gebruiker dat probeert te herstellen. Materiaal om banden te plakken is meestal aanwezig. Geef eventuele grote en niet te repareren gebreken aan ons door.